Förkylningstider...

Postat av: 1 den 19/11 - 2012 kl. 13:01:23

Att honung är en av naturens bästa gåvor till mänskligheten råder det knappast någon större oenighet om. Nu pratar vi om råhonung - helt oupphettad, osilad  honung direkt från slungan. Vanligen förstör vi honungen genom att sätta den i varmt tevatten tydligen ovetande om att enzymerna tar skada i temperaturer som överskrider fyrtio grader. Honungen som finns i matbutikerna är pastöriserad och har redan förlorat sina läkande egenskaper.

Tips i förkylningstider! 3-dagars-naturkur:  ta en tesked råhonung blandat med ¼ tesked kanel två gånger om dagen för bästa resultat. Honung och kanel sägs vara antibakteriell och antifungual, motverkar bland annat njurinfektioner, sänker sockernivå och minskar smärta vid ledbesvär (artriter).

 "Vi måste kanske lägga örat till naturen och lyssna lite mer i framtiden på just den här gamla folkmedicinska kunskapen som har levt genom generationer och i nästan alla kulturer. Då ligger det någonting i det och det som är spännande nu är att man kan förklara, hittar förklaringsmekanismerna och det är just det de har gjort och det är den stora, stora upptäckten." Professor Christina Lindholm.

 Se klippet själv från TV4 morgonprogrammet:

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2240479

Hur hanterar du dessa bacilussker?